woensdag 29 oktober 2014

Fleecevest


M'n nieuwe naaimachine wilde ik natuurlijk snel uitproberen en dat kon mooi bij het afmaken van dit fleecevest voor jongste. Het vest stond al een paar weken half afgemaakt op de paspop op m'n tafel en nu kan deze tot groot plezier van zoonlief dan toch eindelijk gedragen worden.
Want zo'n heerlijk warm vest zit toch wel lekker bij het ravotten buiten......


Het begon net een beetje te miezeren toen ik de foto's nam...dat was nog lastig foto's maken. De kleur op de bovenste foto komt nog het meest overeen met de echte kleur van de sterrenfleece.
Er volgt vast nog wel een vest dit seizoen want ik heb nog meer leuke fleece en nicky liggen......en het zijn hier in huis toch graag gedragen kledingstukken.


En voor wie zich afvraagt hoe het zo'n modderpoel kan worden in de tuin...dat is het resultaat van een voorjaar- en zomerlang een grote trampoline op het gras laten staan.
Nu we 'm deze week tijdelijk afgebroken hebben met het oog op de winter kwam dit eronder tevoorschijn......wat de kleine jongen natuurlijk helemaal niet erg vond ;-) Laarsjes aan en spelen maar......

We gaan toch maar stoeptegels eronder leggen volgend voorjaar.....:-)

Patroon vest: Klein Fehmarn Farbenmix
Maat: 110/116
Stof: Sterrenfleece-markt/Boordstof-Kleurenmix/Accent tricot zak en capuchon-Michas

dinsdag 28 oktober 2014

Crochet Along tot en met week 41


.....hier dan weer eens een update van m'n andere CAL-deken. De laatste foto die ik heb laten zien was deze, tot en met week 30. De deken is tot en met week 41 bijgewerkt en ik vind 'm groot genoeg. Nu is het een kwestie van nog wat draadjes wegwerken en de rand haken. Afgelopen vrijdag is het eerste deel van het patroon van de rand gepubliceerd dus ik loop ietsje achter. 

Mocht je het nog niet gezien hebben: m'n effen grijze deken was al af, voor foto en verhaaltje kun je hier klikken.

Wel fijn dat dit grote project bijna ten einde is, het was erg leuk om te doen, maar ik vind het ook wel weer fijn om aan wat nieuws qua haken te beginnen. En dat zullen de rest van dit jaar alleen maar kleinere dingetjes zijn denk ik, er liggen al wat verzoeken voor mutsen klaar dus ik kan gelijk verder als ik wil. Eerst deze maar eens helemaal afmaken..........:-)

zaterdag 25 oktober 2014

Machine ingeruild....


Het is al een paar weken stil op m'n blog....weinig bijzonders te melden....

Geen dingen die af zijn, allemaal half gemaakte dingen liggen op m'n tafel.....

Verder zat er een week herfstvakantie tussen, een gezellige week die ik eigenlijk het liefst met nog een week had willen verlengen.

Maar we zitten al weer een hele week in het normale ritme, een week waarin ik bovendien maar een ochtend thuis was....in het kort: ik kom maar weinig aan creatieve zaken toe.

Er waren wel leuke dingen hoor: al een tijdje dacht ik erover om de naaimachine die ik bijna 2 jaar geleden kocht in te ruilen voor een meer uitgebreider type. Lees: computergestuurd, groter werkvlak, meer steken en nog wat andere handigheidjes.
Was wel lang aan het twijfelen want er was niets mis met m'n oude machine, ook een Pfaff, de Select 150.
 Ik heb wat rondgebeld en rondgekeken (niet alleen Pfaff, ook bij andere merken) en uiteindelijk een dealer gevonden waar ik een heel nette inruil kreeg voor m'n oude machine. 

De keuze is weer op Pfaff gevallen omdat ik dus heel tevreden was en het IDT toch niet wilde missen. Maar zo'n zoektocht kost best wel wat tijd, en het nadenken over wat je allemaal tegenkomt ook.

Nu heb ik dan toch een machine op tafel staan van het type waar ik 2 jaar geleden al van droomde maar die financieel op dat moment niet haalbaar was. Ben er erg blij mee, heb vanmiddag het boekje doorgenomen en al verschillende proeflapjes gemaakt. Het verschil is goed te merken, nu kan ik weer verder met de dingen die er liggen....en de best wel lange wensenlijstjes van m'n huisgenoten :-)

vrijdag 3 oktober 2014

Herfst in de tuin


 Wow, wat veel spinnewebben in de tuin vanochtend, we moesten echt oppassen waar we liepen....
door de mistdruppeltjes waren ze wel extra goed zichtbaar....sinds we hier wonen heb ik niet zoveel webben in de tuin gehad. Het is ieder jaar wat anders, het ene jaar veel libelle's, het andere jaar kleine kikkertjes......dit jaar is een spinnenjaar blijkbaar.....deze foto maakte ik een uurtje geleden.


De twee foto's hierboven en hieronder heb ik vorige week gemaakt, na een periode van motregen


Mooie veranderende kleuren van de hortensia......


Sedum en begonia's.....


Herfstaster......


En nog een bloeiende roos....echt een kadootje :-)



Genoeg kleur nog in de tuin gelukkig.....

Morgen ook nog een mooie dag en dan schijnt het om te slaan en krijgen we echt herfst volgens de verwachtingen. 
De fleecevesten waar ik mee bezig ben liggen bij de naaimachine. En daar hebben ze trouwens ook de hele week gelegen zonder een steek genaaid te hebben. Dacht ik toch echt wat meer tijd te krijgen sinds mijn jongste naar school is, blijkt dat in de praktijk toch wel tegen te vallen. Of ik moet gewoon tijd maken, dat kan ook natuurlijk :-) Ik ben vooral druk met opruimen, dingen verkopen op marktplaats etc. Van een klein deel van de opbrengst kocht ik wat nieuw leesvoer, de simply breien zit zelfs nog in het plastic, dit weekend ga ik er eens tijd voor nemen om alles te bekijken. Fijn weekend en geniet nog even van het mooie weer!