donderdag 28 juni 2012

Sancho uitdaging: Bermuda Knippie (4 van 7-14)




Tijd voor een update van de Sancho uitdaging: nummer 4 is af en nummer 5 bijna. Nummer 6 en 7 moeten nog overgetrokken en geknipt worden, dus daar ligt nog wel wat werk, ik hoop dat ik het allemaal red in de drie dagen die ik na vandaag nog over heb. We zien het wel ;-)
Ik was al aardig ver met Sara's jas maar toch besloot ik vanmorgen eerst het broekje voor Oliver in elkaar te zetten, ik had zin in een snel projectje waar ik niet bij na hoefde te denken. Nou, dat was dit modelletje uit de Knippie inderdaad, het is nummer 16 uit Knippie nr.3 juni/juli 2012 en zit razendsnel in elkaar. Op de foto is het niet te zien, maar er zit een tricot boord op. Verder heeft de broek een achterpasje en leuke zakjes om steentjes in te verzamelen ;-) Ik heb maat 92 gemaakt voor mijn kleine mannetje die zo snel groeit........Hij is er in elk geval heel blij mee :-) "Mooie broek" zei hij, dus toen was mijn dag ook weer helemaal goed :-)

zaterdag 23 juni 2012

Sancho uitdaging: Vestje en Legging (2 en 3 van 7-14)




Van de blauwe tricot van deze stapel maakte ik een eenvoudig vestje en legging om te combineren met jurk Abacadabra 131. Deze jurk heb ik al in februari gemaakt en hing al die tijd ongedragen in de kast vanwege gebrek aan bijpassende legging. Een klusje van niks eigenlijk, om daar nou zo lang mee te wachten............;-) Nu is Sara helemaal happy want deze set mag nu ook aan naar school.

Het patroon van de legging is Roos 5011A in maat 140. Voor de verandering heb ik eens niet mijn favoriete Laguna legging gemaakt, deze bevalt mij ook wel. Het vestje is Kerstin van FM in maat 146/152. Bij het patroon ABC131 zit ook een vestje maar ik heb voor het gemak een patroon gepakt wat ik al uitgetekend had en ook al een paar keer eerder gemaakt, zo wist ik zeker dat deze meteen goed zou zitten.
De tricot is trouwens van Nooteboom, echt prachtige stevige maar toch soepele tricot, niet van dat flubberspul wat onder je machine wegglijdt ;-)) Ben erg benieuwd of deze nog zo mooi is na een aantal keren wassen, dan ga ik hier zeker meer van aanschaffen met het oog op komende herfst/winter.

Okee, dat waren nummers twee en drie van de uitdaging, ik ben al een stukje op weg met de Roos ballonjas. Dit weekend verwacht ik niet achter de naaimachine te zitten, ik ben van plan eerst de andere drie patronen van mijn lijstje over te trekken en te knippen uit stof. Ligt dat maar vast klaar voor volgende week.....

donderdag 21 juni 2012

Sancho uitdaging: Knoopshirt uit Knipmode (1 van 7-14)


Dit shirt (uit Knipmode juni 2007) heb ik in 2009 ook al eens gemaakt en heb ik met veel plezier gedragen. Lange tijd heb ik geen kleding voor mezelf gemaakt dus vandaar dat ik besloot dat ik in ieder geval een kledingstuk voor mezelf wilde gaan maken, toen ik mijn lijstje voor de Sancho-uitdaging ging samenstellen. Die heb ik dan ook maar als eerste in elkaar gezet. De stof kocht ik vorig jaar op het Stoffenspektakel in Leeuwarden. Ik hou erg van Paisley-print dus toen ik deze zag voor maar 1,75 (!) per meter moesten daar een paar meters van mee naar huis ;-)

Met het lijstje van m'n uitdaging gaat het goed, er zijn inmiddels drie dingen af. Ook het vestje en de legging behorende bij Sara's eerder gemaakte ABC131 jurk zijn klaar, maar daar heb ik nog geen foto van. Ik denk dat Sara dit weekend wel eventjes op de foto wil. Nu verder met de eerste jas van het lijstje, de Roos ballonjas..................

maandag 18 juni 2012

Start Sancho uitdaging


Met nog 5 weken te gaan voor de zomervakantie begint heb ik nog flink wat te maken kledingstukken op mijn lijstje staan voor deze zomer. Op het lijstje staan o.a. 2 zomerjassen waar ik maar niet toe kom. Dus toen ik op Sancho las dat er weer wat dames meedoen aan een uitdaging om 7 kledingstukken in 7 of 14 dagen te maken hoefde ik niet lang na te denken. Dat is de perfecte stok achter de deur om die jassen eens even aan te pakken.
Ik ga voor 7 kledingstukken in 14 dagen en de eerste dag is vandaag. Vanmorgen goed begonnen met het knippen van de eerste jas.

Mijn lijstje in willekeurige volgorde:
zomerjas voor Sara (Roos 5006)
zomerjas voor Oliver uit een Ottobre
vestje bij ABC131
legging Roos 5011 bij ABC131
bermuda voor Jack
bermuda voor Oliver
een kledingstuk voor mezelf, nog even kijken wat.

Een gevarieerd lijstje dacht ik zo, ik heb er zin in :-) Vorig jaar heb ik ook meegedaan maar heb het toen niet afgekregen, hopelijk lukt het nu wel ;-))
Succes voor iedereen die ook meedoet!

donderdag 7 juni 2012

Sara = 8: verjaardagsjurk plus cakepops





Vandaag is Sara alweer 8 geworden. Er was eigenlijk geen twijfel welke jurk er gemaakt moest worden: al in januari vertelde ze me dat het Feliz zou zijn. Haar eerste Feliz jurk was nu echt te klein geworden en er moest een nieuwe komen ;-)
Ik schrijf "eigenlijk" geen twijfel omdat er vorige week een geweldig nieuw patroon op de mat viel nl. Heleentje van Collie-Collie. Daar was Sara ook meteen helemaal weg van en die wilde ze eigenlijk ook wel als verjaardagsjurk. Toch is het Feliz geworden, Heleentje volgt later.
De stof van het schort is "JP's garden" van Farbenmix, het ruitje en de stip van de onderjurk zijn van Stenzo. De bovenste foto geeft de kleur van de stof het beste weer. De maat is 134/140.
Verder heb ik gisteren nog 50 cakepops voor school gemaakt dus dat was nog even aanpoten om dat allemaal op tijd af te krijgen ;-))) Sara heeft een vrij grote klas en er lopen momenteel nogal wat stagiaires rond op school, vandaar het grote aantal......ik hou altijd liever wat over dan dat er te weinig is ;-)

Voor wie het leuk vind: hier zijn de eerdere verjaardagsjurken van Sara te zien:
2009 (incl. foto uit 2007), 2010 en 2011.

vrijdag 1 juni 2012

Uitslag give-away

Voordat ik de uitslag van de give-away ga geven wil ik jullie eerst allemaal bedanken voor de vele reactie's! Zoveel reactie's hier op mijn blog en berichten via facebook had ik echt nooit verwacht........meer dan honderd!!
Om die reden heb ik besloten een troostprijs weg te geven in de vorm van een mini-pakketje in hetzelfde rood-wit-blauwe thema. Gisteren ben ik even terug geweest naar de winkel om nog wat leuke dingetjes daarvoor te kopen.

Maar goed..........eerst was er werk aan de winkel voor Sara want alle namen van degenen die de prijs graag wilden winnen moesten worden opgeschreven en dat leek haar wel een leuk klusje.........vervolgens hebben we de lootjes geknipt.


Tijd om een winnaar te grabbelen......




De winnaar van de give-away is:


en de troostprijs gaat naar:



Van harte gefeliciteerd allebei!

Het was erg leuk om deze give-away te organiseren en bij 400 volgers zal ik weer iets weggeven. 

Zo, en nu weer aan de naai.....;-)))

Fijn weekend alvast allemaal!