vrijdag 27 mei 2011

Stok achter de deur.........

......met een uitdaging voor mezelf. En dat is nodig ook. Ik zie dat het alweer bijna drie weken geleden is dat ik voor het laatst iets gepost heb op mijn blog. Er verschijnt dan ook gewoon helemaal niets onder m'n naaimachine vandaan. Zonder aanwijsbare reden overigens.......het komt er gewoon niet van, er zijn zoveel andere dingen te doen. Ik ben vanavond maar eens met een frisse start begonnen door m'n naaiplek op zolder flink onder handen te nemen, er lagen teveel lappen stof, patroonbladen e.d. Het begint weer ergens op te lijken nu, als alles meezit kan ik maandag aan de slag.
Ik ben al eens eerder een 20:11 uitdaging aangegaan, geinspireerd door een topic op Sancho, die heb ik niet gehaald maar er kwam met die stok achter de deur in ieder geval meer uit m'n handen dan nu ;-)
Er moest nog wel even nagedacht worden over de verdeling en ik ga voor 20 kledingstukken voor de kinderen en 11 voor mijzelf. Einddatum 15 augustus, een goeie 11 weken dus, mezelf kennende begint het rond die tijd wel weer te kriebelen om met de herfstkleding aan de slag te gaan. De kinderen krijgen hier laat zomervakantie dit jaar en omdat er toch nog wel het een en ander op de wensenlijstjes staat voor wat betreft zomerkleding moet het geen probleem zijn om 20 kledingstukken te verzinnen. De jongenskleding staat nog steeds op de planning en voor Sara wil ik nog een verjaardagsjurk gaan maken.
Die 11 voor mij zal een grotere uitdaging worden, omdat ik nu eigenlijk nog niet zo goed weet wat ik voor mezelf zou willen maken. Tja, ik heb nog steeds geen leuke zomerjas in de winkel kunnen vinden dus misschien dat ik die zelf ga maken. En voor de rest zie ik het wel............maar eens een middagje Knip Modes en Burda's door gaan bladeren voor inspiratie.
Ik zal een lijstje bij gaan houden aan de zijkant van m'n blog met wat er af is. Ik wil zoveel mogelijk uit voorraad gaan gebruiken maar ik ga deze keer geen stricte koopstop aanhouden, dat lukt me toch niet om dat vol te houden;-)))))))))

zaterdag 7 mei 2011

Een beginnetje.......

.........met wat zomerkleertjes voor Oliver. Dit is een t-shirtje naar het patroon Happy Animals uit Ottobre 3/2011. Het voorjaarsnummer van de Ottobre vond ik dit jaar helemaal geweldig, maar ik ben er helaas nog niet aan toe gekomen om er iets uit te maken. Toen kort geleden het zomernummer uitkwam vond ik dat ik er zeker op korte termijn iets mee moest doen, er staan nl. heel wat leuke jongenspatronen in, in de maten van beide jongens. Oliver is het eerste aan de beurt met wat shirtjes en korte broeken. Die zijn ook echt hard nodig want ik heb nog niet zoveel zomerkleding voor hem in de kast liggen. Hij groeit zo hard dat ik het nog niet aandurfde om al veel te kopen, ik vond de maat moeilijk in te schatten. Z'n confectiemaat is nu 80, geen idee wat het hoogzomer zal zijn.......dat het nu al zulk mooi weer zou worden had ik ook niet verwacht ;-)
Voor wat betreft Ottobre heb ik nu maat 74 uitgetekend (80 was echt nog te groot) en het shirtje past prima. Mocht hij tegen de zomer eruit gegroeid zijn dan maak ik gewoon wat shirtjes erbij, ze zitten zo in elkaar.
Ik heb nog wat varianten van ditzelfde shirt klaarliggen dus er volgt nog meer.
Oliver is trouwens vandaag alweer precies 8 maanden oud, waar blijft de tijd toch? ;-)

maandag 2 mei 2011

Bloesje is (eindelijk) af







Bloesje Tomke van Farbenmix is -weliswaar met vertraging - dan toch af. Rokje Zucka had ik vorige maand al laten zien. De lieveheersbeestjesstof lag al een paar jaar in de kast en heb ik nu dan toch maar eens gebruikt. Al met al vind ik het wel een leuke set geworden, het heeft alleen veel te lang bij m'n naaimachine gelegen en zodoende had ik er op het laatst niet zoveel zin meer in om het af te maken. Maar toch maar even doorgezet en nu kan ik gelukkig weer verder met wat nieuws. Eerst ga ik met zomerkleding voor de jongens aan de slag..........